10. kolo

21.10.2006 15:30

SK Sparta Košíře 

3:1

 SK Střešovice 1911

    (1:1)    
         

Střešovice - tým z posledního místa tabulky byl naším rivalem v sobotním zápase. Rozhodně se tento celek nedal podceňovat, byť zatím jeho výsledky nebyli zcela přesvědčivé, ale o to víc je v mužstvu vždy snaha to zlomit. Opatrný až ospalý začátek z naší strany, kdy každý asi očekával, že se to "udělá samo", přerušil až vlastní gól po rohovém kopu, kdy míč podskočil Jakub Kozlovský a od hlavy Petra Salaby prosvištěl nad hlavou brankáře až do vzdáleného kouta naší brány.

Poté jsme se začali zahřívat a pomalu přitlačovali soupeře k na jeho polovinu. Ani soupeř neváhal při každé vhodné příležitosti útočit, ale vcelku bez vážnějších šancí. Naše hra byla odměněna chvíli před koncem prvního poločasu, kdy se našemu útoku podařilo vsítit vyrovnávací branku. Soupeř byl v té chvíli v defenzívě a naše útoky hrozily ze všech stran.

Naše snaha pokračovala i v poločase druhém a postupně jsme převzali iniciativu v zápase, což bylo dáno i tím, že soupeř se více soustředil na kritiku rozhodčího než na vlastní hru, což nám velmi pomohlo a přidali jsme ještě dvě branky, jednu z přímého kopu, kdy se napřáhl David Ploc a míč i díky nepatrné teči propadl brankáři pod tělem a další trefu zařídil již tradiční střelec Miloš Pachman. Zápas nedohrál Vláďa Vrbata, kvůli zranění po souboji s obráncem. Hrálo se chvílemi opravdu ostře. Nervozita hráčů Střešovic vyeskalovala až do červené karty, kterou rozhodčí udělil za urážky po upozornění od asistenta na postranní čáře.

Mohli jsme skórovat ještě dvakrát, ale jednou byl proti obránce, který skolil zezadu při samostatném úniku našeho útočníka Miloše Pachmana a neobdržel ani žlutou kartu. A těsně před koncem se znovu uvolnil tentýž hráč, ale zřejmě mu zvlhnul v deštivém odpoledni střelecký prach na kopačkách a míč poslal pouze do padajícího brankáře. I tak jsme se po závěrečném hvizdu mohli radovat ze zisku dalších tří bodů.

 

 

Zpět