10. kolo

24.10.2009 14:30

 

SK Sparta Košíře  

3:1

 FC Inferno Praha

    (3:0)    
         

V 10. kole jsme přivítali doma FC Inferno Praha – tým který loni hrál ještě III.třídu. Při pohledu na tabulku nám povinnost velela jednoznačně potvrdit cenné body ze Zličína. Důležité však bylo přistoupit k utkání zodpodvěně a soupeře nepodcenit.

Prvních 10 minut bylo seznamovacích neb jsme vůbec nevěděli, jak na tom „favorit“ na sestup z I.B třídy fotbalově je. A nutno podotknout, že ačkoliv výsledky „pekelníků“ jsou více než zoufalé, snažili se hrát aktivně a kombinovat. Nicméně jsme postupem času jasně začali ovládat hru a útočilo se takřka jen na „ďábelského“ brankáře. Uklidňující branku přinesla rána z přímého kopu v 19.minutě cca z 18metrů. O tu se postaral precizní střelou přes zeť Steven Menárd – 1:0. To nám dodalo potřebný klid a bylo jen otázkou času jak se bude skóre navyšovat. Za dalších pět minut bylo hostům ještě více horko – to když se řítil sám na branku rychlík Pachman, ale jeho golové zakončení zhatil penaltový faul, který byl jestě navíc ohodnocen červnenou kartou. Navýšení skóre se ale nekonalo. Šmied s penaltou naložil tak, jak někteří čeští fotbalisté na uplynulém MS´20. Velmi slabá přízemní střela nečinila brankáři rozhodně problém, aby ji v klidu vyrazil na roh.

Nicméně kýženou druhou branku jsme přidali ve 30.minutě. Byl to opět přímý kop – cca z 25 metrů. Tentokrát jsme ho ale rozehráli... Luděk Šoukal níkým nehlídán „prosprintoval“ kolem zdi, za kterou již na něj čekala načasovaná přihrávka. Dále již řešil pouze dilema, zda-li osloví golovou asistencí někoho z nabíhajících spoluhráčů. A vybral si Miloše Pachmana, na kterého čekala již jen prázdná brána a vsítil svůj sedmý gól v této sezóně 2-0.

Dále jsme drželi otěže utkání a nyní jsme přemýšleli již jen o tom, kolik dáme gólů. Třetí branku přidal Tomáš„facebook“Váchal, kdy si naběhl mezi beky na skrytou přihrávku od Šmieda a zpoza šestnáctky lahůdkově přehodil vyběhnuvšího brankáře Inferna 3-0. Tak skončil i poločas...

Do druhé půle jsme dostali jasné pokyny – pobavte fotbalem sebe a cca 35 diváků (velký počet jich tvořila skupina fotbalistů SK Nusle, kteří nastoupí proti Infernu příští kolo). Stal se ale přesně pravý opak... Nastoupili jsme do druhé půle, ale tím veškerá naše fotbalová produkce skončila!!! Budíček nám ale „zazvonil“ poměrně velmi brzy. 49. minuta a přímý kop z 20 metrů přetavil v gól nádhernou střelou do šibenice kapitán hostů 3-1. No a začalo opravdové „peklo“... neb jsme ztratili absolutně vše co nás zdobilo v první půli (pohyb, kombinace, fotbalovost...), ale i základní fotbalové návyky a dovednosti!!! Hosté vycítili šanci a bylo jich najednou plné hřiště. Zato domácí spoléhali již jen na brejky! (spíše tedy jen na zoufalý nákop někam a možná to někdo doběhne...) V tomto duchu se nesl celý druhý poločas. A pouze díky tomu, že Inferno nebylo schopno vstřelit další branky, protrápili jsme se k „povinné“ výhře...

 Sestava:        
 Matoušek - - - -
 Havlíček - - - -
 Křepinský - - - -
 Salaba - - - -
 Šoukal - - - -
 Váchal 40. - - -
 Ménard 19. - - -
 Šmied   © - ŽK - -
 Dohnal - - - -
 Plachý - ŽK - -
 Pachman 30. - - -
         
 Náhradníci:        
         
 Kurina - - - -
 Babický - - - -
 Pecha - ŽK - -
 Dražík - - - -
 Čížek - - - -
         
 Trenéři:  David Šíp Petr Šulc    
         
 Rozhodčí:  Les Matouš Opočenský  
         
 Diváků: 35      

 

 

 

Zpět

komentáře k zápasu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek