11. kolo

29.10.2006 14:30

Sokol Stodůlky 

1:2

 SK Sparta Košíře

    (0:1)    
         

Větrné počasí a stahující se mraky, to byla atmosféra 11. kola, která nás přivítala na hřišti Stodůlek. V tomto zápase bylo důležité získat body, abychom udrželi krok v tabulce s ostatními týmy. Již tradiční slušná návštěva v "ochozech" se ze začátku prvního poločasu nedočkala vícero dramatických situací, přiostřovat se začalo až později. Postupně jsme našli recept na překonání stodůlecké obrany a hrozili především ze standardních situací. Po jednom z úniků byl v pokutovém území faulován Jiří Dohnal a penaltu proměnil tak trochu se štěstím Filip Šmied. S náskokem jedné branky jsme ukončili první poločas.

V tom druhém stodůlečtí trochu šlápli do pedálů a začali se tlačit na naší bránu. Po několika nevydařených pokusech se nad nimi smiloval pan rozhodčí a písknul faul našeho brankáře při souboji v malém vápně. Následnou penaltu kapitán domácích proměnil. Poté se hra trochu uklidnila a žádné mužstvo nechtělo udělat zbytečnou chybu a dostat tím protivníka do sedla. Přeci jen se nám dopředu dařilo o něco lépe, a tak po podražení našeho útočníka opět v pokutovém území nařídil sudí znovu penaltu. S tou naložil opět Filip Šmied více než dobře a překonal gólmana Stodůlek podruhé.

Další dění na hřišti bylo již poněkud nervózní. Ostré zákroky na obou stranách vyvrcholily vyloučením košířského Davida Ploce asi deset minut před koncem. Stodůlky se hrnuly před naší bránu hlava nehlava, ale branku se jim už do konce utkání nepodařilo vsítit a tak jsme ukořistili všechny tři body.

 

 

Zpět