12. kolo

04.11.2008 10:15

SK Union Vršovice 

2:0

 SK Sparta Košíře

    (0:0)    
         

V předposledním kole jsme zavítali na hřiště Unionu Vršovice, třetího týmu tabulky. Zimní počasí ale zřejmě zaskočilo ofenzívu domácích a tak trochu překvapivě jsme byli aktivnější dopředu my, ale bohužel bez výsledku. Většinu akcí zastavoval soupeř před pokutovým územím, nezřídka i za cenu faulu. Šance se zrodili ze dvou rohových kopů, kdy David Ploc naservíroval centr do prostoru malého vápna a penalty, kde si na něj počíhal Martin Plachý, ale domácí hráči spolu s brankářem nebezpečnou hlavičku a následnou dorážku dokázali odvrátit. Druhá šance ze stejné situace mířila už jen mimo bránu. Soupeř měl také dvě slibné šance. Jedna po úniku po levé straně a následné zpětné přihrávce na vápno, se kterou dobíhající hráč naložil pro nás jak nejlépe mohl a poslal střelu vysoko nad. Druhá šance domácích byla daleko více nebezpečná, po nedorozumění stopera Petra Salaby a Davida Ploce míč propadl na hranici pokutového území k útočníkovi, který ho pohotově poslal kroucenou střelou "Henryovkou" k levé tyči, ale naštěstí si o pár centimetrů neseřídil mířidla a míč se jenom otřel o tyč.

Další dramatické a zlomové momenty přišly až v druhé půli. Hra se poněkud přiostřila a přibylo standardních situací proti naší brance. Při jedné z nich rozhodčí odpískal její rozehrání, přitom brankář Jiří Zach si ještě rovnal zeď. Lépe snad už překvapivou střelu hráč Vršovice trefit nemohl, doplachtila přesně do drniště před bránou, kde změnila směr a překvapenému brankáři propadl míč za záda do sítě.

Obdržená branka nás trochu zdravě naštvala, ale soupeř si pohlídal naše útočné výpady a naopak díky naší otevřenější hře se dostával do nebezpečných brejků. Jeden takový skončil soubojem útočník - brankář a po střetu v pokutovém území následovala penalta, kterou Vršovický hráč s přehledem proměnil. Do konce utkání již nezbývalo mnoho času a na naše kopačky se lepila nepřesnost a nervozita. Ukončena byla až s posledním fouknutím sudího do píšťalky.

Po nadějném prvním poločase byla velká škoda, že jsme z hřiště Unionu odjeli bez jediného bodu.

 

 

Zpět