14. kolo

24.03.2007 15:00

SK Sparta Košíře 

2:2

 Sokol Cholupice

    (0:2)    
         

Díky rozmarům počasí jsme první kolo jarní části soutěže odehráli na umělé trávě SK Motorletu Praha, kde proti nám nastoupilo mužstvo Cholupic. Nádherné počasí přilákalo poměrně hojný počet diváků a rozhodně se nenudili. Cholupice vzaly otěže utkání od první minuty zcela do svých rukou a výborným pohybem a krátkými nahrávkami zaměstnávali celou obranu a připravovali si šance. Nám se nedařilo udržet míč na noze, kazili jsme jednoduché přihrávky a na soupeřovu polovinu jsme se dostávali spíše náhodně. Soupeř přidal na důrazu a po chvíli se mohl poprvé radovat, když středem hřiště prošel hráč a z hranice pokutového kopu vystřelil ve skluzu k tyči a Cholupice se ujaly vedení.

Trošku větrné počasí nahrávalo soupeři, jelikož v prvním poločase hrál s větrem v zádech a bylo to znát. Jeden útok za druhým se valil na naší bránu, zahrávaly se standardní situace a našemu mužstvu se nedařilo zlomit tento nápor. Útočná řada se snažila a rvala se o každý míč, ale rozhodčí byl vůči některým zákrokům nevšímavý, poté se hra přiostřila a začlo se žlutit především v našich řadách. Soupeře jsme ale na koně vysadili sami, po zbytečné ztrátě míče v prostředku hriště se Cholupice dostaly do samostatného úniku, který proměnili a bylo to 0:2. To vše se odehrálo téměř ke konci prvního poločasu. Jedinou naší větší šancí byla kombinace po které se ocitl tváří v tvář brankáři Martin Plachý, ale jeho šikovné prostrčení míče mezi nohy gólman se štěstím zlikvidoval přisednutím míče.

V druhé půli bylo velmi znát, že se strany otočili a hrajeme po větru. Cholupice jakoby vypadly z role a naopak naše mužstvo začalo hrát svojí hru. Po přečkání kritických deseti minut se dostal do první šance Miloš Pachman, ale v rozhodující chvíli při blafáku mu brankář Cholupic sebral míč z nohy. Na druhý pokus to však již vyšlo. Z pravé strany mu naservíroval ideální míč Honza Salava a tentokrát střelou rozvlnil síť branky. Bylo to 1:2 a soupeř si už nebyl tak jistý. Záhy přišla vyrovnávací branka po standardní situaci, kdy do souboje o míč se po centru zapletli rovnou tři hráči s brankářem a nakonec Martin Plachý míč úspěšně dopravil až za brankovou čáru. 2:2!

Fauly se trestají žlutými kartami a bohužel jsme jich měli na kontě poněkud více než je zdrávo. Spíše špatný výkon rozhodčích přispěl k tomu, že se hra přiostřovala a některé zákroky sudí přehlížel. K naší smůle si nenechal líbit komentáře k nim a tak se musel odporoučet do sprch nejdříve Josef Křepinský a za chvíli po něm následoval za druhou žlutou kartu za sporný faul střelec první branky Miloš Pachman. Najednou bylo zase vše jinak! Soupeř se natlačil na naší půli a urputně se snažil vstřelit vítěznou branku. Na hřiště přišli čerstvé síly z lavičky, aby pomohly těžce zkoušené obraně. Zdařilo se a Košíře díky obětavosti a nasazení uhájili bod, i když mohly dokonce vstřelit kuriózní branku, když Filip Šmied ze 60m prověřil dalekonosným odkopem brankáře Cholupic - míč jen o kousek spadnul za bránu

 

 

Zpět