15. kolo

31.03.2007 16:30

Sokol Nebušice 

1:1

 SK Sparta Košíře

    (1:1)    
         

Zatím je k dispozici pouze komentář soupeře

Poprvé na domácím hřišti přivítali hráči Sokola Nebušice mužstvo z dolních pater tabulky Sparta Košíře. Pokus o napravení dojmu z nepovedeného utkání na Stodůlkách se podařil pouze z části a Nebušičtí si po velkém boji připsali do tabulky první jarní bod. Sparta Košíře v minulém kole doháněla dvoubrankovou ztrátu a doma po dramatickém závěru uhrála remízu 2:2 s týmem Cholupic.

V odpoledním utkání obě mužstva vlétla na trávník plná odhodlání a na hřišti se sváděl boj o každý balon. Hráči Košíř hráli velmi agresivně a některé jejich zákroky byly za hranicí regulérnosti. Bohužel velmi tolerantní rozhodčí váhali s napomenutím a tak mohli diváci na hřišti vidět zákroky, které patří spíše do bojových sportů. Po jednom takovém, musel být vystřídán domácí Kučera. Domácí mužstvo mělo uzemní převahu avšak šance nepřicházely, na druhé straně se do nebezpečné blízkosti Vrtílkovy branky hosté dostávali velmi snadno, ale ve většině případech otáleli ze střelbou nebo nebyli schopni zakončit. První velká šance pro domácí přišla zhruba v polovině prvního poločasu, po chybě v obraně se řítil sám na brankáře Stránský, ale při pokusu o obhození byl sražen těsně před pokutovým územím, dle pravidel měla následovat červená karta, ale bojácný rozhodčí odpískal pouze přímý volný kop. K němu s postavil Sígler a krásnou střelou nedal brankáři hostí šanci - 1:0. Vedení se nebušickým nepodařilo udržet a hosté ještě v samém závěru prvního poločasu skóre vyrovnali. Po závaru při standardní situaci, rozehraný volný přímý kop z pravé stany skončil k překvapení všech přítomných za zády bezmocného Vrtílky – 1:1.

Druhý poločas začal ve znamení toho prvního a opět byl na hřišti vidět spíše boj s občasnými záblesky fotbalu. Proto největší rozruch vyvolal únik hostujícího útočníka, který ve snaze dosáhnout na balón velmi nešetrně srazil vyběhnuvšího brankáře Vrtílku, který byl po zákroku značně otřesen a muselo nastat i dlouhé ošetření. Rozlícení domácí hráči obklopili rozhodčího a dožadovali se vyloučení Košířského hráče, ten nejenom, že tak neučinil, ale neotálel vytáhnout červenou kartu proti domácím a během vteřiny poslal hned dva hříšníky do sprch. Nebušice odehrávali posledních třicet minut bez vyloučeného Stránského a Síglera a v devíti lidech drželi zuby nehty remízu 1:1. Hosté ve zbývající půlhodině svou převahu nevyužili a kromě krásné střeli, která skončila na tyči domácích nic víc nepředvedli a to se ještě v závěru sám na brankáře řítil domácí Kletečka bohužel však své sólo neproměnil.

(www.sokolnebusice.ic.cz)

 

 

Zpět