16. kolo

10.04.2010 16:30

 

SK Sparta Košíře 

1:3

 Sokol Lochkov

    (1:2)    
         

Po úvodním hvizdu se začaínalo opatrně z obou stran. Naší stupňující aktivitu směrem k soupeřově bráně korunoval první brankou v 16. minutě Pachman. I po vstřelené brance jsme hráli směrem dopředu, ale střely např. Dohnala nebo Dražíka mířili mimo. Další velkou šancí bylo přečíslení 3 na 2, které jsme však trestuhodně promarnili a vytěžili z něj pouze rohový kop.

Pak se Lochkov zmátořil a ve 40 minutě provedl totální obrat, kdy nejprve z trestného kopu vyrovnal, a posléze dalekonosnou střelou otočil výsledek ve svůj prospěch. V dalších minutách, které zbývaly do konce poločasu jsme se jenom bránili útokům Lochkova, který vycítil šanci přidat ještě jeden gól.

Naštěstí jsme tlak přežili a stav zůstal nezměněn. V poločase druhém jsme nesklonili hlavu a vehementně jsme se snažili vyrovnat. Několik nadějných šancí jsme však nedokázali proměnit, jednou z nich byl průnik Martina Dražíka po křídle a následnou zpětnou přihrávku nedokázal Pachman zkrotit do razantní střely.

Hráli jsme dobrý fotbal a hosté byli často v úzkých. Nicméně po jednom souboji dostal Miloš Pachman druhou žlutou kartu (první vyfasoval za komentář k rozhodnutí pomezního rozhodčího) a rázem jsme přešli do oslabení. O chvíli na to předvedl Martin Plachý zbytečný ostrý zákrok a sudí nekompromisně vytáhl červenou kartu. Dvojité oslabení bylo na pováženou, ale na hřišti se tentokrát bojovalo. K vyrovnání jsme měli blízko o pár minut později, když byl ve vápně stažen náš hráč a sudí ukázal bez rozmýšlení na značku pokutového kopu. Jenomže jeho asistent byl proti a po krátké diskuzi s hlavním byla penalta zrušena. To samozřejmě způsobilo velké emoce jak na hřišti tak v hledišti a vzduchem létala velmi nevybíravá slova. Jako odpověď přišla téměř vzápětí třetí branka soupeře, která znamenala dvougólový náskok.

I přes to všechno jsme nesvěsili hlavy a hráli velmi dobře a přehrávali jsme Lochkov i v 9. Neuvěřitelné šance - Dohnalova hlavička, kterou jen tak tak vyrazil brankář na roh, další střela velmi dobře hrajícího Jirky Dohnala otřásla břevnem Lochkovské branky, Dražíkova nebezpečná střela, která skončila jen těsně vedle, a v samotném závěru trestný kop, který zahrával Kurina brankář jen ztěží vyrazil na rohový kop. Chybělo opravdu málo a výsledek by byl jiný.

Jenomže se tak nestalo a tak můžeme z tohoto zápasu vyzdvihnout pouze nasazení a bojovnost hráčů Košíř.

 Sestava:        
 Matoušek - - - -
 Pecha - - - -
 Omasta - - - -
 Dohnal - - - -
 Plachý - - 61. -
 Jasz - 27. - 67.
 Křepinský - - - -
 Pachman 16. 28. 58. -
 Navrátil - - - 65.
 Dražík © - 17. - -
 Salaba - - - -
         
 Náhradníci:        
         
 Šoukal - - - 67.
 Babický - - - -
 Krincvaj  -  - - -
 Kurina - - - 65.
         
 Trenéři:  P.Šulc      
         
 Rozhodčí: Červenka Vavroch Vojtěch  
         
 Diváků: cca 25      

 

 

 

Zpět