17. kolo

15.04.2007 16:30

AFK Slivenec 

1:2

 SK Sparta Košíře

    (0:1)    
         

Druhé mužstvo tabulky AFK Slivenec začal zápas s odhodláním a naše mužstvo se soustředilo na začátku utkání především na to, aby rychlý gól nedostal soupeře na koně. Skóre zápasu ale otevřeli naši hráči, kdy se po hezké kombinaci dostal po přihrávce Miloše Pachmana do úniku Petr Švestka, který chladnokrevně přehodil vybíhajícího brankáře a tak jsme se velmi brzy ujali vedení. Slivenec zapnul na vyšší rychlost a začal útočit a snažil se o vyrovnání. Hrozil především ze standardních situací, ale poločas jsme dohráli bez obdržené branky. V druhé půli hrál soupeř na "svoji bránu" a pokračoval v tempu a snaze vsítit rychle vyrovnávací branku. To se povedlo z trestného kopu, který krásně do šibenice trefil kapitán Slivence.

Soupeř se tedy nadechoval k dalšímu náporu, který ale přerušil Tomáš Váchal, který si o chvilku později po závaru v pokutovém území zpracoval míč a zblízka poslal technickou střelu na kterou gólman nedosáhl a zvýšil tak stav utkání na 1:2. Po tomto gólu Slivenec začal trochu ztrácet nervy a přibývalo tvrdých zákroků na obou stranách, což necitlivými rozhodnutími ještě umocňovali rozhodčí (úmyslné šlápnutí do obličeje by se mělo určitě trestat jinou kartou než žlutou). S ubývajícími silami a přibývajícím časem jsme spíše bránili a na polovinu soupeře jsme se dostávali stále méně.

Slivenečtí však utrpěli ztrátu, když po centru do vápna jejich útočník zahrál úmyslně rukou a byl po druhé žluté kartě vyloučen. To trochu oslabilo útočnou aktivitu domácích a i díky otevřenější hře jsme mohli zvýšit výsledek, když se napřed netrefil z těžké pozice hlavou Miloš Pachman a těsně před koncem utkání, jednou po sólovém nájezdu na brankáře, střídající Zbyněk Babický a podruhé střelou ze strany. V obou případech však neuspěl a tak po uplynutí nastaveného času díky častému ošetřování a přerušované hře jsme se dočkali vítězství.

 

 

Zpět