18. kolo

21.04.2007 17:00

SK Sparta Košíře 

1:0

 FK Řeporyje-Praha 5

    (0:0)    
         

Poměrně hojný počet diváků přilákalo malé pražské derby na hřiště do Košíř, kde se utkala mužstva Řeporyj a Košíře. Notně omladěný kádr Řeporyj na jaře nezaznamenává tak výrazné úspěchy jako v pozdimní části, ale rozhodně svojí pozici v tabulce nedá lacino. Nás motivovala jarní porážka na jejich hřišti, i když soupeř neměl větší převahu.

Bohužel jsme se museli obejít bez několika klíčových hráčů, takže sestava doznala několika změn. Na začátku utkání byla hra opatrná z obou stran, nikdo nechtěl inkasovat ze zbytečné chyby. Naše obrana v této fázi podávala bezchybný výkon a nedávala útočícím řadám Řeporyj mnoho prostoru. Ve druhé polovině prvního poločasu hra začala nabírat na tempu a gól do šatny by jistě přišel vhod. Krásnou střelu Filipa Šmieda po menším závaru před brankou soupeře ale bravurně zlikvidoval brankář Řeporyj.

V druhém poločase byla důležitá soustředěnost v prvních 10 minutách, ale Řeporyje se dopředu moc nehrnuly a aktivně bránili až od své poloviny, takže jsme dokázaly kontrolovat hru. Několikrát se však podařilo soupeři namazat nepřesnou rozehrávkou na rychlý protiútok, avšak ani jednu pobídku soupeř nevyužil. Až zaúřadoval Tomáš Váchal, který po hezké individuální akci z levé strany nečekanou střelou na přední tyč vsítil branku. Do konce utkání zbývalo něco kolem 15 - 20 minut. Řeporyje se nadechly k poslednímu ofenzivnímu tlaku a začal napadat aktivněji naší rozehrávku. Největší šanci hostů zařídil náš hráč Petr Švestka, který po rohovém kopu u naší brány ze skrumáže hlavičkoval do naší branky, ale Luděk Šoukal hlavičkou odvrátil vyrovnání. Díky otevřenější hře řeporyjské obrany jsme se dostávali do brejků a z jednoho mohl střídající Zbyněk Babický zvýšit náš náskok, ale opět výborně zasáhl brankář Řeporyj a křísil tak naději do poslední minuty. Dokonce se vydal přes celé hřiště při zahrávání standardní situace do pokutového území, ale po rozehrání jsme dostali pod kontrolu míč my a byl nucen se rychle přemístit na svou polovinu. Pak už zazněl pouze hvizd rozhodčího a utkání bylo skončeno.

 

 

Zpět