19. kolo

29.04.2007 17:00

FK Slavoj Vyšehrad B 

2:1

 SK Sparta Košíře

    (0:1)    
         

Za druhým mužstvem naší soutěže jsme se vydali na historický Vyšehrad. Nádherné počasí a nová umělá tráva (která se před zápasem kropila :) ) to byla kulisa tohoto utkání. Vyšehrad ihned v úvodu nenechal nikoho na pochybách, kdo že je tu favorit. Útok střídal útok a obrana jen stěží odolávala útočným nájezdům. Ale nakonec jsme se po úvodní čtvrthodině vzpamatovali a soupeř také poznal, že není tak snadné vsítit branku. Vymanili jsme se z počátečního tlaku a začali konečně trochu tvořit hru. To vyústilo v naší vedoucí branku, kdy se do průniku dostal Tomáš Váchal a přehozením brankáře Vyšehradu zajistil domácím menší šok. Tento skvělý výsledek se nám podařilo udržet až do konce první půle a spokojeně jsme odcházeli do kabin.

Poločas druhý byl už zajímavější. Domácí opět zaveleli do útoku a tentokrát se po několikátém pokusu zadařilo. Prudká střela z levé strany z hranice penalty brankář vyrazil pouze před tři dobíhající útočníky, kteří si mohli dát přednost, kdo zavěsí do prázdné brány. Tento nerozhodný výsledek by nám jistě po 90. minutách více než vyhovoval, ale byla velká příležitost výsledek obrátit, když David Ploc udolal při vedení míče Vyšehradského obránce a obral ho o balón a namířil si to sám proti soupeřově bráně, kde proti němu stál už jenom brankář. Ten však svoji úlohu splnil a spolu s vrátivšími se obránci tuto šanci nadvakrát zlikvidoval.

V následujících minutách byla hra hodně rozkouskovaná, navíc po několika sporných výrocích rozhodčího neudržel pusu a nervy na uzdě střídající Jirka Muller a pro jistotu dvakrát zopakoval rozhodčímu co si o něm myslí, což sudí ohodnotil červenou kartou. Domácí vycítili šanci rozhodnout zápas a nepolevili ve své znaze až do posledních minut utkání. To se jim vyplatilo, když v 89. minutě zahrávali z pravé strany trestný kop, který našel z levé strany nabíhajícího útočníka, který z voleje trefil přes celou bránu šibenici. Vzápětí rozhodčí ukončil zápas v němž domácí i s trochou štěstí zvítězili gólem až v poslední chvíli.

 

 

Zpět