2. kolo

26.08.2006 17:00

SK Sparta Košíře 

3:4

 Sokol Nebušice

    (2:3)    
         

Ve druhém kole jsme se představili poprvé před domácími fanoušky. V sobotním „uplakaném“ odpoledni jsme hostili Sokol Nebušice. Úvod zápasu byl z naší strany nervózní, bez pohybu a plný individuálních chyb. V 5. minutě špatně rozehrál na vlastní polovině domácí stoper Filip Šmied a nabídl gólovou příležitost pro útočníka Kučeru, který sólo na domácího brankáře Jiřího Zacha zakončil střelou po zemi těsně vedle pravé tyče. V 7. minutě individualně pronikal po pravém křídle nebušický Jan Guzman a po střetu v pokutovém území s obráncem Křepinským se hosté dožadovali pokutového kopu, ale hlavní sudí zápasu Izera prokoukl past v podobě nafilmovaného pádu Guzmana, proto píšťalka zůstala němá. Ve 13. minutě Filip Šmied opět špatně rozehrál, Guzman zatáhl míč po pravé straně a přihrávkou zpět do pokutového území vyzval k zakončení spoluhráče Pechra, který střelou pod horní tyč otevřel skóre zápasu. 0:1! Inkasovaná branka domácí „probudila“. V 19. minutě se prosadil agilní útočník Petr Švestka, kterého zastavil až penaltovým zákrokem Kletečka.Rozhodčí Izera ani na chvíli nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu.

Proměněnou penaltou dal zapomenou na své „kiksy“ z úvodních 15 minut utkání Šmied a vyrovnal na 1:1. Hned za tři minuty se skóre opět měnilo. To když hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč stáhl brankář Zach a bleskurychle rozehrál rukou na Davida Ploce. Ten nádhernou přihrávkou šajtlí „a la Rosický“ vybídl Miloše Pachmana k sólu z poloviny hřiště.Ten nabídku přijal. Obešel stopera hostí Pleštila i brankáře Vrtlíka a míč uklidil po krátkém „váhání“ do prázdné brány. Po rychlém obratu domácích, bylo mužstvo Nebušic trošku v šoku, ale domácí borci nedokázali využít momentálního výpadku a místo navýšení skóre přišel trest v podobě vyrovnání. Ve 37. minutě zahrávali hosté rohový kop. Jiří Zach ve skrumáži před brankou špatně vyboxoval míč a podklouznuvší Pachman již nezabránil gólové střele Přerosta pod horní tyč - 2:2! Při této brance se neměnilo pouze skóre, ale i počet hráčů na hřišti. Během rohového kopu, který přinesl již zmíněné vyrovnání, neudrželi nervy na uzdě nebušický Macák a domácí Petr Salaba. Vzájemnou potyčku sice hlavní sudí neviděl, ale asistent Vaňkát ano. To neznamenalo nic jiného, než že oba „hříšníci“ viděli červený kartónek, který je nasměroval předčasně do šaten. (Což je hlavně nepříjemná situace pro našeho hráče, který tímto „proměnil“ svůj podmíněný trest za vyloučení v prvním kole v zápase s Cholupicemi. A tak ho čeká minimálně čtyřzápasová „dovolená“) Snížení stavu hráčů prospělo spíše týmu z Nebušic.

Přišla 42. minuta a standardní situace z pravé strany. Centrovaný míč odhlavičkoval Šmied pouze na hranici velkého vápna na nepokrytého Bartoše, který chytrou střelou po zemi uklidil míč k tyči a zvýšil na 2:3! Do konce poločasu se již ukazatel skóre nepohl žádným směrem. Proto se odcházelo do kabin spokojeněji hráčům Nebušic. Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním nepříznivý stav otočit. Ale náš úvodní drtivý tlak přinesl pouze standardní situace v podobě rohových kopů a „zazděné“ tutovky Petra Švestky, který brilantně vymíchal tři hráče soupeře, ale tváří tvář proti Vrtlíkovi neuspěl, když míč poslal svou „slabší“ levou nohou těsně vedle tyče. A tak opět platilo otřepané: Nedáš! Dostaneš! V 55. minutě přišel brejk hostí, který jsme zastavili jen za cenu faulu u levé postranní čáry. Následný centr do malého vápna neodhadl gólman Zach. Míč doplachtil až na zadní tyč, kde zcela nepokrytý Guzman už neměl příliš mnoho práce s hlavičkou do prázdné branky a pohodlně zvýšil na 2:4!!! Tímto vývojem skóre se měnil i obraz hry na hřišti. Hosté se „zakopali“ před svou šestnáctkou a soustředili se na bránění dvoubrankového vedení. Domácí vrhli proto všechny síly do útoku, ale územní převaha příliš brankových příležitostí nepřinesla. To hosté, hrající již jen na brejky, měli ještě tři vyložené gólové šance - 3x šli osamoceni na J. Zacha, ale ten výbornými zákroky držel naději domácích na bodový zisk. A když už byl překonán, „zaskočil“ za něj vystřídavší Jiří Hvězda a míč směřující do sítě po zakončení Kučery, stačil včas „uklidit“ do zámezí. V 85. minutě přišel kontaktní gól, kdy míč vybojoval velmi dobře hrající Pachman mezi nejistou dvojicí stoperů a po individuální akci snížil střelou podél bezmocného Vrtlíka na 3:4! Za dalších 5 minut mohlo být v Košířích ještě veseleji, ale Petr Švestka po rohu zamířil hlavou těsně vedle. A tak již „vyprodaný“ stadion aplaudoval jen prezidentovi klubu Karlu Korostenskému, který byl vykázán z lavičky (po značně dlouhé době) za slovní inzultaci rozhodčích.

 

 

Zpět