13. kolo

11.11.2006 14:00

SK Sparta Košíře 

4:1

 SK Zbraslav

    (2:1)    
         

Poslední utkání podzimní části se odehrával na domácím hřišti a hostujícím týmem byla SK Zbraslav, která se držela v první polovině tabulky, dokonce i na prvním místě a tak byla motivace do zápasu o to větší, navíc jsme si mohli výhrou zajistit klidné přezimování. Pár nutných změn provedených v sestavě nijak nesnížilo kvalitu nebo výkon mužstva a tak jsme na soupeře nasadili už od samého úvodu a vyplatilo se. Několik nebezpečných akcí se ještě obraně podařilo odvrátit, ale pak přišel hezký fotbalový moment, kdy z levé strany nacentroval míč do pokutového území Jirka Dohnal a Martin Plachý se z voleje ze vzduchu trefil do horního rohu branky a vedli jsme 1:0. Soupeř se po této inkasované brance trochu sebral a zahrozil v našem pokutovém území, kdy Luděk Šoukal jen s námahou vyhlavičkoval míč mířící do brány. Po chvíli jsme takové štěstí neměli a Zbraslav vstřelila vyrovnávací branku po zmatku na hranici pokutového území střelou, která prolétla chumlem hráčů a zapadla ke vzdálenější tyči do sítě naší brány.

Dokázali jsme ale ještě do poločasu odpovědět Milošem Pachmanem, který si po vyhraném souboji se zadáky Zbraslavi obešel a povodil gólmana a obránce v pokutovém území a propasíroval míč takřka do prázdné brány, to vše dvě minuty před koncem prvního poločasu. Výsledek 2:1 byl více než uspokojivý, ale zbývalo ještě dalších 45 minut, ve kterých jsme nesměli hostům dovolit obrátit výsledek.

To se i přes menší herní výpadky podařilo a naopak naše útočná řada přidala ještě další branky - Pachman a Šmied po nichž zbraslavští pomalu rezignovali a dokonce dohrávali o jednoho hráče méně, když byl po faulu na Miloše Pachmana vyloučen brankář hostí.

I přes nepřízeň počasí se na tento duel přišlo podívat poměrně dost diváků, které nemohl odehraný zápas vůbec nudit, pokud ovšem nefandili Zbraslavským :-)

Dobrý výkon celého mužstva zajistil tři důležité body a udržel nás v tabulce na 10. místě, které je po katastrofálních výsledcích ze začátku sezóny, úspěchem.

 

 

Zpět