14. kolo

29.03.2008 20:30

SK Sparta Košíře 

4:2

 Slovan Kunratice

    (3:1)    
         

V nezvyklý čas jsme odehráli utkání na UMT Motorletu. Od počátku utkání jsme se soustředlili především na to nenechat soupeře vstřelit rychlou branku. Skóre utkání otevřel po úniku útočník Miloš Pachman střelou, kdy mu v cestě sátl už jenom brankář. Hra postupně nabírala na svižnosti a i důrazu a tvrdosti v soubojích na obou stranách. V koncovce jsme však misku vah nakláněli na naší stranu. Nejprve se prosadil Martin Plachý a poté propálil vše co stálo v cestě z trestného kopu dělovkou Filip Šmied. Kunraticím se podařilo snížit v samotném závěru prvního poločasu po střele z úniku útočníka a zaváhání brankáře Zacha, kterému lehká střela propadla do branky.

Na obou stranách byly po prvním poločase uděleny žluté karty v obranných řadách, takže v tomto ohledu na tom byla mužstva obě nastejno. V poločase druhém bylo důležité koncentrovat se na úvod, abychom soupeře zbytečně neposadili do sedla. Jejich útočné snažení však nebylo korunováno úspěchem, ačkoliv k tomu měli velmi blízko. Několik nebezpečných akcí a přízemních nahrávek před prázdnou bránu soupeř nezužitkoval. Další vývoj utkání ovlivnilo vyloučení stopera Salaby po druhé žluté kartě. Kunratice se cítily ve výhodě a snažily se o kontaktní branku. Té bylo sice dosaženo, ale kvůli odmávanému postavení mimo hru při dorážce po trestném kopu z hranice šestnáctky tato branka nebyla uznána. Naopak z rychlého brejku vytěžil svoji druhou branku Martin Plachý. Přeci jen se soupeř dočkal a po závaru v šestnáctce pod padajícím brankářem vsítili Kunratičtí druhou branku.

Závěr zápasu byl velmi emotivní a bohužel po faulu Miloše Pachmana a jeho vyloučení zůstal ležet po tomto faulu na hřišti hráč Kunratic, který pravděpodobně ze šoku ze střetu upadl do bezvědomí a situace se stávala opravdu vážnou. Po několika opravdu nepříjemných minutách a za pomoci spoluhráčů se naštěstí probral a normálně komunikoval, dokonce odešel i po svých do kabin. Přesto byla přivolána rychlá záchranná služba a pro jistotu byl zkontrolován jeho stav lékaři. Poté rozhodčí zápas regulérně ukončil.

 

                

Zpět