16. kolo

12.04.2008 16:30

SK Sparta Košíře 

3:3

 AFK Slavoj Podolí Praha

    (1:1)    
         

Dnešní sobotní odpoledne jsme přivítali v 17. kole AFK Slavoj Podolí - pro nás ne zrovna oblíbený soupeř. Na domácím hřišti (krásné počasí přilákalo do hlediště slušnou návštěvu) jsme chtěli navázat na úspěšné bodové tažení v úvodních třech kolech a kráčet dál za záchranou v I.A třídě. Do zápasu jsme vstoupili více než báječně. Již ve 3. minutě jsme se ujali vedení 1-0, to když premiérovou branku v dresu Sparty Košíře zaznamenal Robert Volník. Ten zužitkoval centr Martina Plachého a přenádhernou křížnou střelou z voleje z rohu šestnáctky otevřel skóre (jako Marco van Basten v zápase na Euro 88 proti Rusku). Tímto z našich kopaček spadla nervozita a v prvních dvaceti minutách jsme měli mírnou herní převahu, ale druhý gól jsme nepřidali. Poté převzali iniciativu hosté, rychlými kombinacemi nás dostávali pod tlak a tím přicházeli i jejich šance a standardní situace. Dvakrát stáli tváří tvář Lukáši Matouškovi – jeho výborné zákroky však úpravu skore nedovolily.

Bohužel pro domácí přišla neštastná 42. min. Rozehrávku domácí stoperské dvojice překazil hrbolatý trávník a následné rychlé autové vhazovaní vyslalo do sóla hostujícího útočníka. Ten ač tísněn Lukášem Pechou vyslal střelu (rychlost kapající medu na Sibiři) z hranice velkého vápna, vyběhnuvšího Lukáše Matouška překvapily „travnaté nerovnosti“ na našem jinak výborně připraveném hřišti a míč k překvapení všech skončil v síťi – 1:1! Za tohoto stavu se šlo do kabin… Druhý poločas nezačal pro nás tak ideálně jak ten první. Přesně naopak! Ve 47.min. přišla standartní situace z levé strany.Následný centr na přední tyč jsme ještě ze štěstím odvrátili, ale jen k podolskému útočníkovi, který z 10 metrů prostřelil přízemní střelou skrumáž a hosté se ujali vedení 1:2!

Katastrofální vstup do druhé půle jsme potvrdili v minutě 56., kdy jsme nechali hlavičkovat úplně osamoceného hráče hostujícího AFK a ten nabídnuté šance využil – 1:3!!! (jednalo se opět o standartní situaci – tentokrát roh) Vedení jako by hosty ukolébalo, stáhli se a začali bránit dvougólové vedení. To nám dávalo prostor k vstřelení kontaktního gólu, ale šance nepřicházely. Změnu přineslo až střídání – v 70. minutě přišel Tomáš Váchal za Jakuba Kozlovského. Ten po pěti minutách pobytu na hřišti převzal míč, udělal dva rychlé kroky a „plovoucí“ střela z dobrých 25 metrů skončila u tyče -2:3!!! Kontaktní gól nám dal sílu na posledních 15 minut, kdy jsme vše vrhli do útoku… To přinášelo ale také prostor pro rychlé brejky Podolí.Hostující útočníci s nimi ale nakládali více než trestuhodně. Přišla 90. minuta a individuální průnik Jirky Hvězdy, který obránce zastavil jen za cenu penaltového zákroku. A sudí s pískáním neváhal. Nabídku bodu v podobě konečné remízi 3:3 přijal Filip Šmied a střelou pod břevno rozradostnil příznivce Sparty Košíře…

 

                  

Zpět