16. kolo

07.04.2007 16:30

SK Sparta Košíře 

1:5

 AFK Slavoj Podolí Praha

    (1:2)    
         

Nadějně začal zápas s AFK Podolí Praha, když obránce Podolí oklamal i vlastního brankáře a poslal mu malou domů do protipohybu až míč skončil v jeho bráně. Bohužel v tomto zápase skóroval JENOM soupeř. Hra našeho mužstva postrádala jakýkoliv náznak kombinace, postupného útoku nebo překvapení soupeře míčem za obránce. Podolí velmi pozorně bránilo a tak se naši útočníci dostávali k ohrožení jejich brány jen velmi velmi sporadicky. Navíc útočnou snahu soupeře vydatně podporovaly naše nepřesné přihrávky a tak se valil jeden útok za druhým na naší obranu. Ta dlouho odolávat nevydržela. Vyrovnávací branka přišla po střetu Honzy Salavy s protihráčem u postraní čáry. Po tomto souboji musel být vystřídán, ale ještě než k tomu došlo, tak soupeř z tohoto trestného kopu poslal centr před bránu, kde se dokázal prosadit hostující hráč a hlavou vsítil branku. Tlak soupeře rostl a bylo zřejmé, že chtějí zvrátit výsledek ve svůj prospěch ještě do poločasu. To se zdařilo po průniku po pravé straně a následném centru, který opět hlavou nasměroval do brány hráč Podolí.

Výsledek 1:2 nebyl ještě tak hrozivý a dával šanci vývoj utkání v druhém poločase změnit. Po změně stran se herní projev našeho mužstva nijak nezlepšil, a tak Podolí nenechalo nic náhodě a dokázalo velmi brzo navýšit skóre, když Filip Šmied ztratil míč na kraji hřiště, soupeř se po rychlé výměně míče dostal do volného prostoru z levé strany a střelou na přední tyč opět skóroval.

Po této studené sprše se z našich kopaček vytratila fotbalovost, čehož soupeř následně využíval hojnou měrou. Rychlým pohybem a kombinacemi předčil naše mužstvo ve všech řadách a netrvalo dlouho a měl další vyložené příležitosti. Naštěstí je nedokázal proměnit všechny.

Další branka do naší sítě padla ke sklonku druhého poločasu, kdy si na trestný kop naběhl do vápna nikým nehlídaný hráč a opět hlavou poslal míč do brány. Poslední trefu zaznamenalo Podolí až úplně před koncem, kdy si útočníci soupeře udělali z našich obránců slalomové branky a střelou k tyči stanovili konečnou pododu výsledku 1:5.

Bohužel se téměř opakoval scénář z loňského září, kdy jsme obdrželi osmigólový příděl a utkání vypadalo hodně podobně.

 

 

Zpět