18. kolo

23.04.2011 17:00

 

SK Sparta Košíře 

1:0

 SK Čechoslovan Chuchle

    (0:0)    
         
Ve velikonočním 18.kole jsme hostili na velmi vyprahlém „košířském maracaná“ lídra tabulky Čechoslovan Chuchle. Tragická hra z posledních třech kol (nula bodů a 15 obdržených branek – a to jsme hráli s posledními celky tabulky!!!) nás rozhodně nepasovala do role favorita dnešního mače a široká fotbalová veřejnost si jen opět kladla otázku – jakou dardu zase dostaneme… Před utkáním jsme si ale řekli, že předvedenou hrou z posledních zápasů se již prezentovat nemůžeme, a že musíme opět začít makat, bojovat, no prostě jezdit po „pr..li“ a pokusit se černou sérii bez výhry ukončit respektive urvat minimálně bod!

První minuty byly seznamovací, my jsme drželi míč, hosté pozorně bránili a čekali na nějaký ten rychlý brejk. Takto utkání volně plynulo až do minuty 25., kdy drobnější závar před domácí brankářem Jazsem chtěl rázně utnout odkopem Šmied, ale velmi hrbolatý terén zapracoval k jeho smůle. A z rázného odkopu se tak stala pouze „přihrávka“ na útočníka Bureše, který zareagoval velmi dobře a vybíhajícího Jazse přehodil, ale změna skóre se však nekonala. Na brankové čáře míč „spravedlivě“ odhlavičkoval na roh dobíhající Šmied. Do konce poločasu se neurodila již žádná akce sahající po gólu ani na jedné straně. Za zmínku stojí jen „anglický souboj“ v malém vápně Martina Plachého s brankářem Maříkem, který místo gólu do sítě Čechoslovanu dopadl krvavým šrámem ve tváři Martina, což naštěstí spravila vata s náplastí…

Do poločasu druhého jsme nastoupili s tím, že je pro nás remíza málo, že Chuchle je k poražení (ostatně pohled do tabulky mluvil jasně – záchranářské práce nás bohužel neminou). V 65. minutě byl faulován na hranici šestnácky Pachman. K rozehrání se postavil Štefan Kurina a výstavní projektil „země síť“ přinesl radost do sektoru fanoušků Sparty -1:0!
Po nabytém vedení jsme se stáhli a přenechali iniciativu chuchelským, přesto jsme chtěli utkání rozhodnout druhým gólem. Ten visel ve vzduchu, leč obrovské brejkové šance Pachmana, Plachého, Omasty zůstaly nevyužity… To nás mohlo mrzet, když nádherně vypálil Urban z 18metrů – Jazs ale tygřím skokem vyškrábl téměř jisté vyrovnání. Rozhodnout utkání mohl v 80.minutě Kurina, kdy se řítil sám na Maříka a míč uklidil podél něj…gólovou radost však překazil obětavým zákrokem na brankové čáře hostující obránce. Koncovku zápasu jsme však zvládli s  přehledem a nic tak nebránilo tomu, aby se v naší  kabině opět rozezněl chorál na oslavu vítězství…(ten jsme totiž zpívali naposledy v 11. kole).

V příštím kole nás čeká aspirant na postup do I.A třídy 1999 Praha. Nic to však nemění na faktu (pakliže podáme takto bojovný a týmový výkon), že na Děkanku si jedeme minimálně pro bod. Jak to dopadne se přijďte podívat v sobotu 30.4. od 17.00.

 Sestava:        
 Jasz - - - -
 Salava - - - -
 Šmied - - - -
 Křepinský © - - - -
 Navrátil L. - - - 45.
 Babický - - - -
 Plachý - X - -
 Omasta - - - -
 Navrátil J. - - - -
 Kurina - - - -
 Pachman - - - -
         
 Náhradníci:        
         
 Havlíček - X - 45.
 Velinský        
         
 Trenéři: P.Šulc      
         
 Rozhodčí:  Vavroch Jandus Mišalko  
         
 Diváků:  ???      

 

 

 

Zpět

 

hodnocení zápasu   fotogalerie   výsledky, tabulka
         
       

komentáře k zápasu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek