20. kolo

05.05.2007 17:00

SK Sparta Košíře 

2:2

 SK Sparta Krč B

    (0:1)    
         

Poměrně brutální porážku z podzimu jsme chtěli odčinit v tomto zápase a urvat další plusové body v zahuštěném středu tabulky. Jenomže situace na hřišti, jak už to bývá, se vyvíjela úplně opačně. Prvním, kdo rozvlnil síť brány byla Sparta ale v tomto případě ta Krčská. Po zaváhání obrany, kdy při vybíhání z vlastní poloviny se někteří hráči opozdili, se po přihrávce vzduchem zmocnil míče hostující Dušek a propasíroval míč z pravé strany do naší brány. Naše útočné snahy končili střelami mimo bránu, ale tlačili jsme se před soupeřovu bránu co to šlo. Do poločasu se bohužel branku dát nepodařilo, ale stále zbývalo dost času s výsledkem něco udělat, zvláště když jsme před koncem utkání převzali herní iniciativu my.

Ve druhém poločase jsme se dobrými přihrávkami a bojvností dokázali prosadit. Po několika výborně zahraných rohových kopech, kdy bylo v pokutovém území hostům docela horko, se konečně zadařilo. Míč letící od rohového praporku propadl přímo na nohu našeho hráče, který nezaváhal a poslal ho rovnou do mezi tři tyče. Bezmocný brankář už jenom vyndaval. Jenomže po chvíli soupeř znovu udeřil. Vyboxovaný míč z rohového kopu a následnou střelu stačil ve skrumáži před bránou krčský útočník Olmr tečovat do naší brány.

Začalo to být dramatické. Optická převaha našich hráčů ale stále čekala na gólové potvrzení. To se po několika nadějných šancích konečně dostavilo. Odraženou střelu po centru z levé strany efektním střihem do brány poslal Filip Šmied. Soupeř se nezalekl a jeho výpady na naší polovinu byli stále stejně nebezpečné. Několikrát se dostal k nebezpečným střelám, které naštěstí létaly jen těsně kolem naší brány. Nakonec jsme vstřelili i třetí branku po rozehrání trestného kopu, kdy se do míče opřel David Ploc a brankář Krče s problémy vytěsnil míč pouze před sebe, kam přilétl vystřídavší obránce Jarda Hodina a nekompromisně zakončil. Bohužel tato branka nebyla uznána pro ofsajdové postavení střílejícího hráče, který však evidentně vybíhal jednak až po vystřelení míče na bránu a jednak až zpoza zdi, takže se o ofsajd nejednalo. Bohužel ne tak podle pomezního, který toto postavení mimo hru odmával. To už do konce utkání nezbývalo mnoho a tak se týmy rozešli každý s jedním bodem na kontě. O menší vzrušení ke konci utkání se postaral ještě Filip Šmied, který se posunul na stoperskou pozici po vystřídání Petra Salaby, když při rozehrávce na hranici pokutového území nastřelil dotírajícího útočníka, jehož hraní rukou rozhodčí přehlédl. Překvapený útočník však nestačil přesně zakončit a rodící se šanci zmařil Košířský brankář.

 

 

Zpět