3. kolo

06.09.2008 17:00

 

FK Řeporyje-Praha 5  

1:0

 SK Sparta Košíře

    (0:0)    
         

Po dvou úvodních porážkách jsme zavítali k jednomu z derby Prahy 5 na hřiště F.K. Řeporyje. Kde jsme již chtěli nějaký ten bodík ukořistit. První minuty zápasu byly z obou stran opatrnější, nikdo nechtěl udělat chybu a pustit soupeře do vedení. Ale nic to neubíralo na vážnosti situace, již v 5. minutě se do sebe pustili jako dva kohouti domácí Robert Štěpánek a košířský Martin Plachý a po drobné šarvátce oba viděli žlutý kartonek z rukou hlavního sudího. Ten zapůsobil pouze na košířského hráče, za to hráč domácích Štěpánek se dopustil za další 4 minuty faulu, který měl být opět potrestán žlutou kartou, ale hlavní rozhodčí domácího špílmachra pod sprchu neposlal. Během dalších minut přebrali domácí územní převahu, ale gólově se naštěstí neprosazovali – to pramenilo z košířské neschopnosti přihrát si na pět metrů…

 

Půle tedy skončila bez branek. Ve druhém poločase to byl ale úplně jiný fotbal, hrálo se nahoru dolů, šance střídala šanci. Prvních 20 minut ovládla Sparta a měla rozhodnout. Šancí bylo opravdu dost!!! Nejdříve přišla standartní situace v podobě přímého volného kopu z hranice šestnáctky, ale již překonaný brankář Tomsa si „pečlivě připravil bránu“ a střelu Filipa Šmieda zastavila tyč. Ale největší šanci hostů zmařili Martin Plachý a následně Jan Omasta… To když pronikl Tomáš Slezák po pravé straně a naservíroval přihrávku před zcela prázdnou bránu Martinu Plachému. Ten ale míč k údivu všech přítomných nedoklepl z půl metru za čáru, ale 3 metry vysoko nad sebe a dobíhající Jan Omasta se zachoval úplně stejně, jen hlavou místo balonu trefil loket brankáře Tomsy… Na druhé straně se vyznamenal brankář Matoušek, když skvěle zlikvidoval sólo Hamouze. A když již diváci začali přemýšlet o dělbě bodů, přišel v 90. minutě roh domácích. Nikým nehlídaný Milan Tošnar (toho času na hřišti 5 minut) se zavěsil do vzduchu a hlavou rozvlnil síť – 1:0!

 

Na odpověď již zbývalo pramálo času a proto se ze 3 bodů radují domácí a košířská sparta musí dál čekat na první body v této sezóně…Hvizd rozhodčího sice ukončil zápas, ale ne zápasové emoce hráčů. A tak po výměně názorů a vzájemné strkanici se soupeřem dostal Tomáš Slezák červenou kartu.

 

 Sestava:        
 Matoušek  -  -  -  -
 Šoukal  -  -  -  -
 Jasz  -  -  -  -
 Křepinský  -  -  -  -
 Pecha    -  -  -  -
 Dohnal  -  -  -  -
 Slezák  -  -  90.  -
 Šmied ©  -  64.  -  -
 Omasta  -  -  -  -
 Pachman  -  -  -  -
 Plachý  -  32.  -  -
         
 Náhradníci:        
         
 Salava  -  -  -  -
 Drobílek  -  -  -  -
         
 Trenéři:  David Šíp  Petr Šulc    
         
 Rozhodčí:  -  -  -  
         
 Diváků:  40      

 

 

 

Zpět

komentáře k zápasu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek