3. kolo

02.09.2006 10:15

AFK Slavoj Podolí Praha 

8:1

 SK Sparta Košíře

    (3:0)    
         

Nádherné sluneční dopoledne a skvělé hřiště, to snad byla jediná pozitiva, která se našla po 90. minutách strávených na hřišti AFK Podolí. Naše předsevzetí, že nesmíme dostat branku hned zpočátku utkání, vzalo za své již po zhruba deseti minutách, které byli opravdu velmi svižné, což bylo znát především v obraných řadách, které si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohly. Po chvíli však přece jenom přišla chyba, kterou okamžitě soupeř využil a skóroval po přihrávce z pravé strany zhruba z hranice penalty střelou přes obránce. Nenechali jsme se zlomit a pokračovali dál ve svém tempu. Podolí však trestalo. Rohový kop rozehrávaný opět z pravé strany přelétl všechny obránce a do vzduchu se zavěsil naběhnuvší útočník a nekompromisně hlavou poslal míč do sítě. Po této brance se naše mužstvo kupodivu trochu zkonsolidovalo, ale třetí trefu soupeř stihl ještě těsně před koncem prvního poločasu a to za výrazné podpory z vlastních řad, když brankář Jiří Zach vyběhl na hranici vápna a minul při odkopu míč a ještě se srazil s vlastním obráncem. Předloženou šanci napadající útočník s poklidem dokončil a zakončoval do prázdné klece. To byl zřejmě zlomový moment utkání. Přeci jenom stav 2:0 se dá ještě zvrátit, vždyť na to má mužstvo celých 45 minut.

Jenomže úvod do druhé půle nás opět katapultoval do role přihlížejících statistů. Rychlý únik, opět krátce po úvodním hvizdu, po pravé straně, následná střela na bližší tyč a Podolí se radovalo ze čtvrtého gólu. Poté už to šlo ráz na ráz. Hráči na hřišti už nepomýšleli na obrat utkání, alébrž na to jak neinkasovat ještě více branek. Ale ani tomu se nepodařilo zabránit. Útok za útokem se valil na naší bránu a nebyl na hřišti nikdo, kdo by tomu mohl zabránit, nepomohlo ani střídání. Soupeř kolem nás vířil (pro nás) s neuvěřitelnou rychlostí, rychle kombinoval a přesně a hlavně efektivně střílel. Jednou hlavou, jednou z 35 metrů "nádhernou" ranou, nebo z přihrávky před bránu z malého vápna. Čestný úspěch zaznamenal Jakub Kozlovský, který si vzal míč na půlce a prosvištěl až na hranici vápna, kde nekompromisně zakončil do šibenice. To však byla jediná naše světlá chvilinka v tomto utkání.

Otřesný výkon, který jak doufáme se snad už opakovat v takovéto podobě nebude, navíc bohužel přišlo podpořit i několik věrných fanoušků z Košíř, kterým tímto děkujeme za projevenou přízeň. Snad bude příště lépe.

 

 

Zpět