7. kolo

03.10.2009 16:00

 

1999 Praha  

2:1

  SK Sparta Košíře

    (1:0)    
         

Na laxní začátek z naší strany jsme doplatili hned v úvodu brankou do naší sítě, když se po uvolnění z levé strany a přesné přihrávce na opačnou stranu malého vápna trefil nabíhající Tomáš Kačena. Poté se hra přesunula spíše do středu hřiště, ale ani jedna strana si nedokázala vytvořit trvalejší tlak. Řada soubojů byla pro nás smolná a většinou se z trávníku těžce zvedali naši hráči. Vpředu nás v úspěšném zakončení brzdila nepřesnost ve finálních přihrávkách, např. Martin Plachý se skvěle prodral do pokutového území ale jeho zpětná přihrávka mířila přesně mezi nabíhající hráče. Pokus Filipa Šmieda ze standardní situace skvěle vyrazil golman Procházka.

Soupeř měl nebezpečné standardní situace, po jedné z nich nechybělo mnoho a mohl svůj náskok zvýšit, když dorážka na zadní tyči mířila jen těsně vedle naší brány. Soupeř nebyl nehratelný a jeho jednobrankové vedení se dalo ve zbývajícím čase otočit.

Jenomže směrem dopředu byla naše hra neproduktivní a pokud jsme se dostali před bránu, tak byl odpískán ofsajd nebo zasáhl dobře chytající brankář domácích. Poté jsme se dostali do útlumu, kupili jsme chybu na chybu a zbytečně si komplikovali rozehrávku a hru dopředu. Toho soupeř využil v 62. minutě, kdy po naší nepřesné rozehrávce se míč rychle vrátil vysokou přihrávkou na hranici pokutového území, kde byl osamocený Petr Svoboda, který svíčkou vyzrál na vyběhnuvšího brankáře Košíř a v následném hlavičkovém souboji na brankové čáře zůstal mezi dvěma hráči osamocen obránce Omasta, a i když byl pravděpodobně faulován, nedokázal míč odvrátit od brány a ten doputoval opět do naší sítě.

Poté se naše řady konečně vzchopili a začali jsme hrát aktivně směrem dopředu a začali si vytvářet šance, což bylo dáno i tím, že domácí přeci jenom už spíše hráli na jistotu. Hru oživil dravý mladíček Kurina a z několika standardních situací jsme měli šanci vstřelit kontaktní branku. To se bohužel povedlo až v 83. minutě po pěkné akci z pravé strany, když přihrávku do pokutového území skvěle uklidil k tyči Ménard. Naše úsilí o vstřelení vyrovnávací branky se stupňovalo a zamkli jsme, již jen bránící domácí tým, na jeho polovině po zbytek utkání. Obránci již pouze spíše odvraceli  naše útoky dalekými odkopy. Z několika rohových kopů a dalších nebezpečných situací jsme ale nedokázali vytěžit kýženou vyrovnávací branku. Nutno pochválit brankáře 1999vítky, který svůj tým v závěru podržel velmi dobrými zákroky.

 Sestava:        
 Zach - - - -
 Pecha - - - -
 Šmied - 80. - -
 Omasta - - - -
 Plachý - - - 46.
 Slezák - - - 46.
 Křepinský - - - -
 Čížek - - - 73.
 Ménard 83. - - -
 Dražík       © - - - -
 Salaba - - - -
         
 Náhradníci:        
         
 Jasz - 85. - 73.
 Kurina - - - 46.
 Dohnal  -  - - 46.
 Pachman - - - -
         
 Trenéři:  D. Šíp  P.Šulc    
         
 Rozhodčí:  Petřík P. Novák J. Ulrich J.  
         
 Diváků: 25      

 

 

 

Zpět

komentáře k zápasu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek