8. kolo

07.10.2006 16:00

SK Sparta Košíře 

2:0

 ABC Braník

    (1:0)    
         

Změny v sestavě, obětavost a nasazení, to byly hlavní okolnosti, které dovedly náš tým k prvnímu vítězství v A třídě. Na místě stopera a jako kapitán se objevil po nucené pauze Petr Salaba, po zranění také hrál Vrbata a do zálohy se postavily dvě staronové tváře Martin Plachý a Jiří Dohnal.

Hra byla zpočátku z obou stran opatrná, především naše obrana hrála jednoduše abychom se vyvarovali chyb, za které dostáváme laciné branky. Přesto byl soupeř aktivnější a dostal se do několika slibných příležitostí, které však neproměnil, jednou z nich byla i podařená střela z 25 metrů, která jenom těsně minula košířskou bránu. Dařilo se nám kombinovat ve středu pole a udržet míč směrem dopředu, což bylo velkou slabinou v minulých zápasech. Dobře a nebezpečně jsme také zahrávali standardní situace rozehrávané většinou Davidem Plocem, ze které také nakonec padl po půlhodině hry první gól. K dorážce se dostal Vrbata a rozvlnil síť hostujícího týmu poprvé. Po této brance bylo důležité udržet tento stav do konce poločasu, což se zdařilo a tak jsme odcházeli o poločase do šaten velmi spokojeni.

V poločase druhém se nám podařilo "ustát" první čtvrthodinu, kdy soupeř zatlačil na pilu a pomalu jsme opět přebírali iniciativu, zatímco hosté začínali být nervózní. Pěkné kombinace většinou končili naším postavením mimo hru, byť o několika z nich by se dalo velmi dlouho polemizovat. Braník se snažil o kontaktní branku, ale jeho snaha vyzněla naprázdno. My jsme disciplinovaně dál hráli svoji hru, což se vyplatilo a znovu po půlhodině hry se podařilo vsítit další gól, když tentokrát se trefil z rohového kopu Miloš Pachman, který předtím a následně ještě poté spálil několik vyložených šancí, včetně samostatného nájezdu kdy před ním zbyl pouze brankář. Soupeř pomalu ztrácel nervy a dočkal se i vyloučení za druhou žlutou kartu, kdy hřiště musel opustit Šťastný. Závěr zápasu byl tak pro nás snažší a podařilo se ho dovést až do vítězného konce, ačkoliv počet vstřelených branek mohl být daleko vyšší.

 

 

Zpět